Blog

Munkaállomásokban otthon vagyunk

Kovács Sándor
Kovács Sándor
2022.11.16 10:16
Munkaállomásokban otthon vagyunk

Aki igazán komly feladatokra szeretne számítógépet vásárolni, az tudja, hogy nem az olcsó felpörgetett konfigurációk között kell nézelődnie. CAD, Adobe, Studioworks és hasonlótervező/kreatív programokhoz bizony munkaállomásra van szükség. Hogy mibel különbözik a munkaállomás a PC-től? Elsősorban a megbízhatóságban. A munkaállomásokat úgy tervezzük, hogy akkor is tökéletesen tegye a dolgát, ha egy számítási feladatok TÖBB HÉTIG kell egyfolytában dolgoznia.

Aki igazán komly feladatokra szeretne számítógépet vásárolni, az tudja, hogy nem az olcsó felpörgetett konfigurációk között kell nézelődnie. CAD, Adobe, Studioworks és hasonlótervező/kreatív programokhoz bizony munkaállomásra van szükség. Hogy mibel különbözik a munkaállomás a PC-től? Elsősorban a megbízhatóságban. A munkaállomásokat úgy tervezzük, hogy akkor is tökéletesen tegye a dolgát, ha egy számítási feladatok TÖBB HÉTIG kell egyfolytában dolgoznia vagy hogy stabilan kiszolgáljon egy olyan feladatot is, amely az összes processzormagot 100%-ban pörgeti.

Nem lehet ingadozó teljesítmény, túlmelegedés vagy ki nem használt teljesítménymorzsa. A munkállmásoknál minden a stabil és gyors működésnek van alárendelve.

Akkor az irodai és a gamer gépek nem is stabilak?
Dehogynem. De ha egy gamer gépet nagyon meghajunk és a videokártya eléri a 88-90 fokot, akkor picit visszavesz a teljesítményből, amíg lejjebb megy a hőmérséklete. Játék közben ez alig észrevehető, így az élményt nem zavarja, de egy munkaállomás renderelésénél problémát okozhat.